Kedi Beslenme Hakkında Pratik Bilgiler
Kedi Sahibi olan herkes basit yöntemler ile kedinizi nasıl besleyeceğinizi gelin adım adım izleyelim.
1: Kediler yemek delisi olup kokan yemekleri anında bulur.
Kediler doğuştan etoburdur ve yemek yemeye bayılırlar. Daha yeni yemek yemiş bir kedi yemek kokusunu alır almaz hemen yemeğe yönelirler.
2: Kedilere sadece kuru mama veya kuru gıda vermeyin.
Kediler biz insanlarda olduğu gibi boğazımızın ıslanması ve hazmı kolaylaştırılan ıslak veya yaş yemeğe ihtiyaç duyar. Tavuk haşlama veya yaş mama kedinizin beslenmesinde önemli rol oynadığı gibi severek yiyeceği hatta bayılacağı yemek türlerindendir.
3: Kedilere suya aşırı ihtiyaç duyar.
Kediler su ihtiyaçlarını sadece vücutları için istenmediği bilinmelidir.
Kediler için su insanlarda olduğu gibi temizlik amaçlı da kullanılmakta olup yeterli miktarda su içmeyen kedi kendisini temizlemekten uzak duracaktır çünkü kediler temizlik için vücutlarındaki su miktarını kullanırlar.
4: Kediler şekerli ve tatlı gıdalardan uzak durmalıdır.
Kediler dilleri yüzünden her şeyi tatmak ve yemek ister tatlı ve şeker içeren gıdalar onların ilgisini çeker fakat bu kediniz için yararlı değil aksine hastalığa sebep olacak bir gıda türüdür.
5: Kedilere pişmemiş yemekler vermeyin.
Kediler için pişmemiş yumurta içindeki protein mineral ve vitaminler yarardan çok zararı dokunacaktır. Çiğ yumurta kediniz için bakteri kapmasına sebep olabilir.
Son: Genel Öneri.
Kediler aslında pişmemiş çiğ yemeklerin hemen hemen hepsinden uzak tutulmalıdır pişmemiş yumurta, çiğ tavuk veya çiğ et kedinizin midesinde ve vücudunda bakteri oluşumuna etken olacaktır. Unutmamalı ki mantar veya çiğ balık da bunlara dahildir. Gece yarısı evde mamanız biterse köpek mamasına yönelmeyin evde tavuk veya et varsa haşlayıp kedinize sağlıklı bir şekilde yedirebilirsiniz ayrıca kediniz haşlama suyunu da seve seve içecektir.
Bazı Kediler yemek delisi olup porsiyon şeklinde düzenli olarak verilmelidir. Doymak bilmeyen bir kedi için sorunlar oluşabilir. Her yemeğin fazlası zarardır bu etobur kedi oluşmasına etken olabileceği için her kedi için geçerli olmasa bile siz evdeki kedinizi gözlemleyip duruma göre pozisyon almanızda fayda sağlayacaktır.